25.03.2017 11:29

Barça vernoemt nieuwe Miniestadi naar Cruijff

Waar Ajax in gebreke blijft als het gaat om de Johan Cruijff Arena, heeft Barça wel doorgepakt. De Spaanse grootmacht, waar Cruijff als voetballer en trainer een legende werd, vernoemt het nieuwe Miniestadi naar Cruijff. Het huidige Miniestadi ligt naast Camp Nou en is vaak het toneel van de jeugd- en vrouwenploegen van FC Barcelona. De club gaat een nieuw stadion bouwen en plakt hier de naam van Cruijff aan vast.

In het bijzijn van zoon Jordi Cruijff maakte de Catalaanse club daarnaast bekend dat er een standbeeld voor Camp Nou komt te staan, ter nagedachtenis aan de op 68-jarige leeftijd overleden Cruijff. Vrijdag was het een jaar geleden dat Cruijff overleed en de bedoeling was om de bekendmaking op die datum te doen. Er overleed op die dag echter ook een ander belangrijk persoon in de clubgeschiedenis van FC Barcelona, waardoor de bekendmaking werd uitgesteld.

Naast de naamsverandering van het stadion en het standbeeld voor Camp Nou krijgt Cruijff ook een eigen herdenkingszaal in het FC Barcelona Museum, terwijl er in de stad een straat of plein naar de legendarische voetballer wordt vernoemd. Simon Zwartkruis, verslaggever van Voetbal International, was bij de ceremonie aanwezig. "Dit is een langdurige en liefdevolle overeenkomst", quote hij Jordi Cruijff. "Hieruit blijkt wat mijn vader en FC Barcelona voor elkaar hebben betekend."

In Amsterdam werd kort na het overlijden van Cruijff al geroepen om een naamsverandering van de Amsterdam ArenA, maar de gesprekken daarover zijn nog gaande.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner