26.03.2017 22:52

Polen vergroot voorsprong, Schotland wint

Polen heeft verder afstand genomen van de concurrenten in groep E van de kwalificatie voor het WK voetbal in Rusland in 2018. Schotland greep in groep F de laatste strohalm in de strijd om kwalificatie voor het WK.

Polen heeft nu een voorsprong van zes punten op Montenegro en Denemarken. Roemenië en Armenië volgen op zeven punten.

Robert Lewandowski had Polen op voorsprong gebracht door vlak voor rust een vrije trap binnen te schieten. Nadat Stefan Mugosa de thuisploeg na ruim een uur spelen op gelijke hoogte had gebracht, was het Lukasz Piszczek die met een hoge lob via de binnenkant paal het beslissende doelpunt binnenschoot

Groep F
Schotland heeft in een directe confrontatie met Slovenië de laatste strohalm gegrepen in de strijd om kwalificatie voor het WK voetbal in groep F. De Schotten versloegen in Hampden Park in Glasgow zondagavond Slovenië met 1-0 en houden daarmee een kleine kans op de tweede plek in de groep.

Slowakije passeerde Slovenië door een 3-1-overwinning op Malta. Engeland blijft in groep F koploper met dertien punten, vier punten meer dan Slowakije. Slovenië volgt daarachter met acht punten, één meer dan Schotland.

De spelers van bondscoach Gordon Strachan hadden een overwinning nodig om mee te strijden om de tweede plek in de groep. De Schotten deden er ook alles aan om dat doelpunt te maken. Leigh Griffiths kreeg grote kansen en raakte twee keer de paal. Invaller Chris Martin zorgde vlak voor tijd alsnog voor het benodigde doelpunt.

ANP

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner