27.03.2017 12:30

Oranje begint voorbereiding Italië onder Grim

Onder leiding van Fred Grim is het Nederlands elftal maandag rond het middaguur begonnen aan de laatste training voor de oefeninterland tegen Italië. De oud-trainer van Almere City FC en Jong Oranje vervangt in het stadion van AZ de ontslagen bondscoach Danny Blind, die zondag na de nederlaag tegen Bulgarije (2-0) werd weggestuurd door de KNVB.

Het is de bedoeling dat Grim het Nederlands elftal maar één interland helpt. De KNVB gaat de komende weken op zoek naar een nieuwe bondscoach, die de nationale ploeg misschien nog naar het WK van volgend jaar in Rusland kan leiden.

Het is voor het eerst sinds 1997 dat het Nederlands elftal onder leiding staat van een interim-bondscoach. Destijds nam Jan Rab de leiding toen Guus Hiddink herstellende was van een operatie. Onder Rab ging de oefenwedstrijd tegen Frankrijk verloren. De laatste keer dat Oranje zonder bondscoach zat voor een wedstrijd was in 1990. Nol de Ruiter nam de taak van interim-bondscoach op zich toen Thijs Libregts werd ontslagen. De Ruiter zat op de bank bij de vriendschappelijke wedstrijden tegen Italië (21 februari, 0-0) en Sovjet-Unie (28 maart, 2-1 verlies).

Oranje oefent op 31 mei tegen Marokko. Na een vriendschappelijk duel met Ivoorkust (4 juni) volgt op 9 juni de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. De KNVB hoopt voor die tijd de nieuwe bondscoach te presenteren.

Oud-doelman Grim werd vorig jaar september op voorspraak van Blind toegevoegd aan de technische staf van Oranje, na het vertrek van assistent-bondscoaches Marco van Basten en Dick Advocaat.

ANP/voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner