11.04.2017 21:16

Ruime zege voetbalvrouwen in oefenwedstrijd

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben dinsdag een oefenwedstrijd tegen IJsland gewonnen. Op De Vijverberg was de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met 4-0 veel te sterk.

Oranje liet in de beginfase na om snel weg te lopen bij IJsland. Na drie gemiste grote kansen, was het halverwege de eerste helft raak. Vivianne Miedema kopte een vrije trap van Tessel Middag in het doel. In de 52e minuut was de aanvalster van Bayern München opnieuw trefzeker, dit keer na voorbereidend werk van Jackie Groenen. Lieke Martens en een eigen doelpunt zorgden voor de eindstand van 4-0.

De Nederlandse vrouwen zijn in voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat in juli in eigen land begint. Vrijdag was Frankrijk, de nummer drie van de wereld, in een oefenduel in Utrecht met 1-2 te sterk. Oranje speelt op het EK in een groep met Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.