05.05.2017 11:06

Gullit bijna assistent Oranje: "Puntjes op de i"

Het lijkt een kwestie van tijd totdat Ruud Gullit assistent-bondscoach van Oranje is. Volgens de oud-International is hij zeer dichtbij een overeenkomst met de KNVB om Dick Advocaat te assisteren.

Dan moet er nog wel het een en ander gebeuren. "Alleen nog puntjes op de i", laat Gullit weten tegenover de NOS. Wanneer de oud-speler van onder meer PSV de rol als assistent gaat bekleden, is nog niet bekend. "Dat hangt ook af van wanneer Dick instapt." Advocaat wil echter eerst het seizoen afmaken bij Fenerbahçe in Turkije alvorens hij een contract tekent bij de KNVB.

De eerstvolgende interland van Oranje is op woensdag 31 mei tegen Marokko (vriendschappelijk), terwijl er ook geoefend wordt tegen Ivoorkust (zondag 4 juni) én de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (vrijdag 9 juni) op het programma staat. De KNVB hoopt dan met de nieuwe staf aan te treden, maar of Advocaat daarbij zal zijn is de vraag. De oefenmeester kan met Fenerbahçe rond die tijd de bekerfinale spelen. De Turken staan in de halve finale tegen Medipol Başakşehir F.K. Het heenduel eindigde in 2-2, 17 mei is de return.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner