12.05.2017 14:09

Guardado ziet kans om Confed Cup te winnen

Guardado (r) in de achtervolging op Wijnaldum (l) tijdens de WK-wedstrijd tussen Mexico en Nederland
Guardado (r) in de achtervolging op Wijnaldum (l) tijdens de WK-wedstrijd tussen Mexico en Nederland

Het wordt het toernooi der kampioenen genoemd; de FIFA Confederations Cup. De kampioenen van de continentale toernooien spelen om de vier jaar tegen elkaar. Andrés Guardado gelooft de volgende editie te kunnen winnen.

De motor op het middenveld van PSV heeft het op de officiële website van FIFA over de Confederation Cup. Vooruit kijkt de Mexicaan naar de aankomende Confederations Cup. De middenvelder kijkt ook terug op de overwinning van het toernooi door Mexico in 1999. “Ik was toen nog maar een kind en keek de finale thuis. Het hele land werd gek toen we de finale wonnen”, vertelt Guardado. “Mexico moet nu een stap omhoog zetten op de internationale klasse. Of dat op de Confederations Cup, Copa America of Wereld Kampioenschap is. Dit is een ideale gelegenheid om te laten zien wat we kunnen.”

Het toernooi in Rusland in de zomer van 2017 zal de tiende keer zijn dat de winnaars van hun aparte continentale kampioenschappen strijden om de zogenaamde titel van kampioen der kampioenen. De laatste drie edities zagen allemaal de Brazilianen als winnaar eindigen. Deze zomer zullen de Goddelijke Kanaries niet aanwezig zijn aangezien het Chili was dat de Copa America wist te winnen.

Overige deelnemers
Naast Chili en Mexico zijn er nog zes andere landen actief zijn deze zomer. Omdat Portugal het Europees Kampioenschap wist te winnen, en Duitsland in 2014 Wereldkampioen werd, zullen er twee Europese landen actief zijn in de Confederations Cup. Ook Oceanië zal in het zomerse toernooi ook twee nationale elftallen leveren. Vanuit het Aziatische continent komt Australië als vertegenwoordiger. Australië won de AFC Asian Cup, het Aziatische Kampioenschap voor landenteams. Het buurland van Australië, Nieuw-Zeeland, wist de Oceanische variant hiervan, de OFC Nations Cup, te winnen. De finale van de Africa Cup of Nations werd op 5 februari gewonnen door Kameroen. Vandaar dat de ‘ontembare leeuwen’ in Rusland hun gooi zullen doen naar de titel. Ten slotte is bij elke editie ook het gastland gekwalificeerd ter deelname. Ditmaal is dat Rusland.

Andrés Guardado vindt wel dat hij met Mexico in een lastige poule is geplaatst. "We hebben een moeilijke groep gekregen want we spelen tegen het gastland en de Europese kampioenen. Desondanks hebben we goede kansen", besluit Guardado het artikel op de officiële website van FIFA.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner