30.05.2017 16:05

Van Breukelen: "Oranje heeft wonder nodig"

Technisch directeur Hans van Breukelen heeft nog vertrouwen in plaatsing voor het WK in Rusland. Hij beseft wel dat het een lastige klus gaat worden.

"In woorden is het simpel. We moeten vier keer winnen en als je dan gelijk speelt tegen Frankrijk, heb je een goede kans", zegt Van Breukelen tegen NUsport. "We staan er natuurlijk beroerd voor, dus we hebben een klein wondertje nodig. De spanning staat erop", vervolgt hij.

Van Breukelen hoopt op een goede klik tussen de nieuwe bondscoach Dick Advocaat en de spelers, waar goede resultaten uit moeten gaan vloeien. "Advocaat kan het niet alleen en de spelers kunnen het ook niet alleen. Hopelijk kunnen Dick en de spelers een sfeer creëren waardoor we weer in de winning mood komen", geeft de technisch directeur aan. 

Het seizoen van Advocaat bij Fenerbahçe zit er nog niet op. Daarom staat Fred Grim aan het roer bij de oefeninterlands tegen Marokko en Ivoorkust. Dit doet hij samen met Frans Hoek. Volgens Van Breukelen is de samenwerking tussen Grim en Advocaat al gaande. "Grim en Advocaat hebben dagelijks contact. De selectie heeft Dick in overleg met zijn assistenten bepaald en ook de wijze waarop we gaan spelen tegen Marokko en Ivoorkust", vertelt Van Breukelen.

De technisch directeur hoopt dat tegen Marokko en Ivoorkust een goede basis kan worden gelegd. "Ik hoop dat Oranje in de oefenwedstrijden iets kan neerzetten dat vertrouwen geeft richting Luxemburg. Die wedstrijd moeten we winnen", besluit Van Breukelen.

Oranje moet nog kwalificatiewedstrijden spelen tegen:
- Luxemburg (thuis) 9 juni
- Frankrijk (uit) 31 augustus
- Bulgarije (thuis) 3 september
- Wit-Rusland (uit) 7 oktober
- Zweden (thuis) 10 oktober 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner