04.06.2017 15:27

Fitte De Vrij sluit weer aan bij Oranje

Stefan de Vrij is beschikbaar voor het Nederlands elftal. De verdediger van Lazio kampte afgelopen week met knieklachten en sloeg daarom het trainingskamp in Portugal over. De Vrij werd zondag in Rotterdam onderzocht door de medische staf van Oranje en fit bevonden, meldde een woordvoerder van de ploeg.

De oud-Feyenoorder speelde in september 2015 tegen Turkije zijn dertigste en voorlopig laatste interland. De Vrij werd toen halverwege gewisseld met een knieblessure. Die bleek zo ernstig, dat hij maandenlang aan de kant stond. Een gebroken middenvoetsbeentje zette de verdediger van Lazio vorig jaar weer een tijdje buitenspel. De Vrij keerde in maart terug in de selectie van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, maar aanhoudende klachten aan zijn scheenbeen voorkwamen toen een rentree.

Het is nog onduidelijk of de dertigvoudig international zondagavond al tot de wedstrijdselectie behoort voor de oefeninterland tegen Ivoorkust. Bondscoach Dick Advocaat maakt na die wedstrijd zijn selectie bekend voor het WK-kwalificatieduel vrijdag met Luxemburg.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner