04.06.2017 18:57

Vier 'nieuwkomers' direct in basis Oranje

Daley Blind, Kevin Strootman, Davy Klaassen en Arjen Robben sloten afgelopen donderdag aan bij Nederland en verschijnen vanavond direct aan de aftrap tegen Ivoorkust.

Om verschillende redenen sloten de 'nieuwkomers' pas aan na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Marokko, 1-2 winst voor de Oranje Leeuwen. Bijvoorbeeld Klaassen kampte met een knieblessure en Strootman speelde afgelopen zondag nog een wedstrijd met zijn club AS Roma en tekende een dag later bij diezelfde club een contract. Georginio Wijnaldum sloot overigens ook pas donderdag aan, vanwege rust.

Naast de vier nieuwelingen spelen er nog vier anderen ten opzichte van het duel tegen Marokko. Dit zijn Davy Pröpper, Kenny Tete, Bruno Martins Indi en Jasper Cilessen. Joël Veltman, Vincent Janssen en Memphis Depay zijn dus de enigen die blijven staan vergeleken met de partij tegen Marokko.

Ivoorkust
Ivoorkust-coach Marc Wilmots heeft zijn hele elftal omgegooid, ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Benin. In het team van Ivoorkust is een soort van Nederlands tintje te ontdekken. Wilfried Kanon van ADO Den Haag start als linksback.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner