04.06.2017 22:54

Veltman blij met eerste goals van het seizoen

Niet een aanvaller als Arjen Robben of Vincent Janssen, maar Joël Veltman was zondag de meest trefzekere man in het Nederlands elftal. De centrumverdediger nam in de oefeninterland tegen Ivoorkust (5-0) twee van de vijf doelpunten voor zijn rekening.

"Ik had het hele seizoen nog niet gescoord. Dat knaagde toch een beetje, ook al ben ik een verdediger. De jongens riepen vaak: wanneer ga je nou eens scoren? Nu zeiden ze: wanneer komt je derde?", zei Veltman met een glimlach. Enkelklachten verhinderden dat naar eigen zeggen.

"Ik ben op een gegeven moment maar niet meer mee naar voren gegaan omdat ik door mijn enkel was gegaan. Ik dacht: laat de anderen maar even scoren." De rechtsback van Ajax stond tegen Ivoorkust weer op zijn oude positie, centraal achterin. "Dat was lang geleden. Ik moest dus wel even omschakelen, soms zakte ik teveel naar de zijkant uit."

Veltman maakte zijn doelpunten uit twee hoekschoppen. "Bij die eerste had ik geen man, ik hoopte dat die bal op mijn hoofd zou vallen. Hij werd m'n schouder, maar goed, hij ging erin. Die tweede ging ook niet helemaal zoals ik wilde, maar hij zat.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner