13.06.2017 20:24

Engeland met drie verdedigers tegen Frankrijk

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

De bondscoaches van Frankrijk en Engeland experimenteren in wat voor de landen de laatste oefeninterland van het huidige seizoen is. Zo spelen Frankrijk en Engeland niet in de gebruikelijke formaties.

Frankrijk start met twee spitsen voorin. Olivier Giroud (Arsenal) en Kylian Mbappé (AS Monaco) moeten elkaar aanvullen, waarbij Giroud het aanspeelpunt is en Mbappé met zijn snelheid kan zwerven. Met vier middenvelders en vier verdedigers hoopt Didier Deschamps de slag op het middenveld te winnen, Paul Pogba (Manchester United) is in die linie de man die de kar moet trekken.

Gareth Southgate, bondscoach van Engeland, kiest voor een formatie met drie verdedigers. John Stones (Manchester City), Phil Jones (Manchester United) en Gary Cahill (Chelsea) moeten de nul zien te houden. Vooral Cahill zal zich als een vis in het water voelen, aangezien de Engelsman dit seizoen met zijn ploeg ook in een driemansverdediging speelde. Op het middenveld maakt Kieran Trippier (Tottenham Hotspur) zijn debuut in het elftal van Engeland, doelman Tom Heaton (Burnley) debuteert als basisklant. Jones speelde zijn laatste interland in november 2015 en keert na anderhalf jaar dus terug bij het nationale elftal.

De oefeninterland is vanaf 21.00 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner