18.06.2017 18:58

Oud-PSV'er Moreno bezorgt sterk Mexico punt

Europees kampioen Portugal is in de eerste wedstrijd op de Confederations Cup tegen puntenverlies aangelopen. Tegen de sterk spelende Mexicanen bleef de ploeg van Cristiano Ronaldo steken op 2-2.

Mexico startte sterk in de Kazan Arena en was via aanvaller Javier Hernández dreigend. Echte kansen bleven echter uit en de snelle voorhoede van Portugal (Cristiano Ronaldo, Nani en Ricardo Quaresma) loerde op een tegenstoot. Het eerste echte gevaar had Mexico echter aan zichzelf te wijten. Carlos Salcedo had geluk dat zijn doelman Guillermo Ochoa goed stond op te letten nadat hij de bal ongelukkig van richting veranderde.

De treffer van Portugal kwam er daarna alsnog. Ronaldo knalde hard tegen de lat en uiteindelijk raakte verdediger Pepe de bal als laatste. Na het bekijken van de videobeelden werd deze treffer echter afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later konden de Portugezen wel juichen. Ronaldo ontsnapte en de Mexicaanse defensie zag Quaresma over het hoofd. Hij passeerde Ochoa en tikte de 1-0 binnen. Mexico rechtte vervolgens snel de rug en kwam via Hernández op 1-1. Daarmee liet hij zich andermaal gelden als topschutter van de nationale ploeg.

In het tweede bedrijf bleef het initiatief bij de Mexicanen. Dit tot grote onvrede van Ronaldo, die amper in het stuk voor kwam. Grote kansen wisten Los Tricolores echter niet te creëren en Portugal bleef dreigend op de tegenstoot. Miguel Layún was met zijn vrije trap nog het meest gevaarlijk, maar hij knalde een meter over. In de slotfase sloeg de vermoeidheid bij beide ploegen toe en werd de druk op goalies Ochoa en Rui Patrício groter, maar zij hielden allebei stand. In de slotfase zakte Mexico alsnog door het ijs. Verdediger Cédric Soares was mee naar voren gekomen en knalde via een Mexicaan de bal tegen de touwen. Opnieuw wist Mexico goed om te gaan met deze tegenslag. In de blessuretijd kopte oud-PSV'er Héctor Moreno via de binnenkant van de paal raak.

Door het gelijkspel staat Rusland bovenaan in groep A. De Russen wonnen met 2-0 van Nieuw-Zeeland en hebben drie punten. Portugal en Mexico delen de tweede plaats terwijl Nieuw-Zeeland op de vierde plaats staat. De nummer één en twee van de groep gaan door naar de halve finale.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner