19.06.2017 18:52

Duitsland blijft perfect tegen Australië

Duitsland heeft nog altijd een 100 procent score tegen Australië op de Confederations Cup. In het Russische Sochi stonden ze voor de tweede keer tegenover elkaar en was Duitsland uiteindelijk met 3-2 te sterk.

In 2005 troffen Australië en Duitsland elkaar ook op de Confederations Cup. Destijds was Duitsland in eigen land met 4-3 te sterk. Australië, met Trent Sainsbury (oud-PEC Zwolle) en Tomi Jurić (oud-Roda JC) in de basis, kon tijdens de rematch in Rusland 5 minuten meekomen, maar na de 0-1 van Lars Stindl kreeg Australië het bijzonder moeilijk. Stindl werd al vroeg in de wedstrijd in stelling gebracht door Julian Brandt en dat leverde Duitsland een vroege voorsprong op: 0-1. De Duitsers, die begonnen zonder Ajacied Amin Younes, kregen via Sandro Wagner nog een aantal grote kansen, maar de spits van 1899 Hoffenheim wist zijn mogelijkheden niet te verzilveren.

Duitsland was dominant, maar leek desondanks toch met een gelijkspel de rust in te gaan. Tom Rogić bracht Australië 4 minuten voor de rust namelijk op gelijke hoogte. In eerste instantie werd het schot van de middenvelder nog geblokt, maar in tweede instantie trof Rogić wel doel. Bayer Leverkusen-doelman Bernd Leno leek de poging overigens te kunnen pareren, maar ging in de fout. Lang kon Australië niet genieten van de gelijkmaker, want aan de andere kant kreeg Duitsland een strafschop van de Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger. Julian Draxler ging achter de bal staan en bleef rustig vanaf 11 meter: 1-2.

Na rust wist Duitsland de voorsprong al snel uit te breiden. Joshua Kimmich bracht Leon Goretzka namelijk oog in oog met doelman Mathew Ryan. Goretzka had af kunnen geven op spits Wagner, maar ging voor eigen succes: 1-3. Een kleine 10 minuten later werd het echter weer spannend in Sochi. Leno liet een houdbaar afstandsschot van de Australiërs los, waardoor Jurić de rebound eenvoudig in het doel kon schieten: 2-3. Australië kwam na de treffer van Jurić beter in de wedstrijd, maar het was niet genoeg om Duitsland nog écht in de problemen te brengen.