29.06.2017 08:30

Chili kan bij Confed Cup-winst unicum behalen

Met het bereiken van de finale van de Confederations Cup, houden de Chilenen nog altijd uitzicht op het winnen van een prijs. Mocht Chili het toernooi winnen, dan wint het als eerste land ooit drie jaar op rij een internationale prijs.

Copa América 2015 >> Chili
Nadat Chili in de kwartfinale Uruguay (1-0) en in de halve finale Peru (2-1) versloeg, was Argentinië in de finale de tegenstander. Zowel na negentig als honderdtwintig minuten spelen was het nog 0-0, waardoor de penalty's beslissend waren. Alle Chilenen raakten, terwijl Gonzalo Higuaí­n en Éver Banega misten. Zodoende won Chili als gastheer de eerste Copa América in de geschiedenis van het land.

Copa América 2016 >> Verenigde Staten
Het toernooi werd een jaar later opnieuw gespeeld, ditmaal in de Verenigde Staten. Opnieuw waren de Argentijnen de tegenstander in de finale en wederom stond de brilstand na verlenging op het scorebord. Chili won het toernooi omdat Lionel Messi, Kun Agüero en Lucas Biglia faalden van elf meter. De tweede Copa América in twee jaar tijd was een feit. 

Confederations Cup 2017 >> Rusland
De Chilenen bereikten ten koste van Portugal de finale, omdat het na honderdtwintig minuten de strafschoppen beter nam. Grote man was Claudio Bravo die de inzetten van Ricardo Quaresma, João Moutinho en Nani allemaal keerde. Donderdagavond beslissen Duitsland en Mexico wie de andere finalist wordt. Chili zal er alles aan doen om het eerste land ooit te worden die in drie opeenvolgende jaren een internationale prijs pakt.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner