02.07.2017 21:53

Duitsland pakt allereerste Confederations Cup

De Duitsers komen samen om het openingsdoelpunt van Lars Stindl te vieren. (02-07-2017)
De Duitsers komen samen om het openingsdoelpunt van Lars Stindl te vieren. (02-07-2017)

Duitsland heeft voor het eerst in haar rijke historie de Confederations Cup gewonnen. In een boeiende finale was Die Mannschaft te sterk voor Zuid-Amerikaans kampioen Chili: 0-1. De jonge Duitse selectie bekroont met de titel in Rusland een uitstekend toernooi.

Chili of Duitsland als winnaar? Beide landen zouden een primeur beleven bij het behalen van de Confederations Cup. Chili was namelijk een debutant en Duitsland werd eerder één keer uitgeschakeld in de poule en behaalde in 2005 brons. Er stond zodoende nogal wat prestige op het spel. Chili begon dan ook fel en kreeg een aantal aardige kansen. Deze werden echter om zeep geholpen. De wet van het voetbal gold waardoor de bal aan de andere kant wel in het doel belandde.

Borussia Mönchengladbach-middenvelder Lars Stindl kon de bal in een leeg doel werken na knullig balverlies van Marcelo Díaz: 0-1. Duitsland nam daarna het initiatief over en kreeg zelfs kansen op meer. Vlak voor rust waren Leon Goretzka en aanvoerder Julian Draxler daar dichtbij. Net als Marc-André ter Stegen speelde Chili-doelman Claudio Bravo een prima partij. Beide heren hielden veel kansrijke mogelijkheden tegen.

De confrontatie was zeer boeiend, maar tevens zo nu en dan behoorlijk grimmig. Bayern München-teamgenoten Joshua Kimmich en Arturo Vidal belandden zelfs tegenover elkaar in een opstootje. Ook de videoscheidsrechter moest er even later aan te pas komen bij een elleboogstoot van Gonzalo Jara. Het resultaat was echter enkel een gele kaart. Chili toonde op het laatst nog wat verzet, kreeg kansen via Eduardo Vargas, Charles Aránguiz en Vidal, maar wist niet te scoren door goed keeperswerk van Ter Stegen.

De afgelopen drie edities van de Confederations Cup werden allen veroverd door Brazilië. De recordwinnaar was echter niet geplaatst in Rusland. Chili of Duitsland, het moest wel een primeur worden. Duitsland bleek echter de sterkere partij en verovert zodoende drie jaar na het behalen van de wereldtitel de Confederations Cup. De ploeg van bondscoach Joachim Löw lijkt klaar voor het WK van volgend jaar in Rusland.

Door: Koen Larmit

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner