02.09.2017 08:45

Lozano kopt Mexico als vijfde land naar het WK

Als eerste land van de CONCACAF heeft Mexico zich gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap 2018. Door de enige treffer van PSV'er Hirving Lozano won Mexico met 1-0 van Panama en is het zeker van deelname aan het toernooi in Rusland.

Door de overwinning is Mexico zeker van een plaats bij de eerste drie in de poule van de vijfde ronde. In deze poule zitten zes ploegen, waarvan er drie zeker zijn van WK-deelname. De nummer vier speelt een tweeluik tegen het land uit Zuid-Amerika dat zich plaatst voor de play-offs. Op dit moment hebben Costa Rica en de Verenigde Staten de beste papieren om met Mexico mee te gaan naar het WK. 

Rusland
Als gastland was Rusland sowieso al zeker van deelname aan het grootste landentoernooi ter wereld. 

Brazilië
De Brazilianen hebben een straatlengte voorsprong op de concurrenten in Zuid-Amerika. Daarom is de ploeg van Neymar niet meer in te halen en eindigt het zeker bij de eerste vier landen.

Iran
Het land, waar Reza Ghoochannejhad van sc Heerenveen en Alireza Jahanbakhsh van AZ steevast een basisplaats hebben, staat fier bovenaan in hun kwalificatiegroep. Iran is niet meer te achterhalen, terwijl ook Zuid-Korea goede papieren heeft om het WK te bereiken.

Japan
Eveneens uit Azië is Japan al gekwalificeerd voor het WK. Het Saoedi-Arabië van Bert van Marwijk staat in die poule tweede op gepaste afstand. De Japanners zijn niet meer in te halen, terwijl Van Marwijk en co de hete adem van Australië in de nek voelen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner