08.06.2018 14:00

Mexico en Zuid-Korea slechtste WK-doelsaldo ooit

Op de WK-ranglijst aller tijden staat Mexico op een zeer knappe twaalfde plaats als het gaat om de meeste punten*. Daarmee staat dat land boven onder meer België, Portugal, Colombia en Kroatië. Toch reizen de Mexicanen af met de wetenschap dat het een zeer slecht doelsaldo heeft, alle WK's bij elkaar opgeteld. 

Van de 53 wedstrijden die het speelde op het WK, won Mexico er veertien. Net zo vaak eindigde het duel gelijk, terwijl er 25 keer werd verloren. Daardoor heeft de ploeg een negatief doelsaldo opgebouwd. In de loop der jaren is dat gegroeid naar -35 treffers (57 voor, 92 tegen). De grootste nederlagen van Mexico waren tegen Duitsland (6-0, 1978) en in duel met de Brazilianen (5-0, 1954). 

Lees ook: Zweden en Senegal met compleet buitenlands team

Toch is er nog één land die in de geschiedenis een nog slechter doelsaldo heeft opgebouwd. Dat zijn de Zuid-Koreanen. Van de 31 wedstrijden op het WK wonnen zij er slechts vijf. Negen keer eindigde het duel in een gelijkspel en zeventien keer werd er verloren. Daardoor heeft de ploeg een negatief doelsaldo van -36 (31 voor, 67 tegen). Zo ging de ploeg in 1954 tegen het sterke Hongarije onderuit met 9-0. Samen met twee andere wedstrijden is dat de grootste nederlaag ooit op het WK

De vijf landen met het slechtste doelsaldo op alle WK's:

  1. Zuid-Korea: -36 in 31 wedstrijden
  2. Mexico: -35 in 53 wedstrijden
  3. Bulgarije: -31 in 26 wedstrijden
  4. Verenigde Staten: -25 in 33 wedstrijden
  5. Kameroen: -25 in 23 wedstrijden

* Met punten wordt bedoeld dat er met elke wedstrijd drie, één of nul punten zijn te verdienen. Logischerwijs wordt er in de knock-out fase van het toernooi niet om punten gespeeld, maar deze wedstrijden zijn voor de eeuwige ranglijst wel omgezet naar punten. 


Dossier WK 2018 – Rusland:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner