04.07.2018 12:36

België meest kansrijke kwartfinalist, Russen effectief

Van de acht kwartfinalisten nam België het vijandelijke doel het vaakst onder vuur. 77 keer ondernamen de Rode Duivels een poging, wat tot nu toe twaalf goals opleverde. Daarmee is het op Rusland na ook het meest effectieve land.

België is met twaalf goals de meest productieve kwartfinalist. Tegenstander Brazilië gaat erg slordig met de kansen om. Zij schoten dit toernooi 76 keer, waaruit nog maar zeven goals vielen. Dat is een effectiviteit van negen procent; het laagste van alle kwartfinalisten. Het verschil met de Russen is schrijnend: 23 procent van hun pogingen werd gepromoveerd tot doelpunt.

Percentage goals uit schoten kwartfinalisten

  1. Rusland – 23 procent
  2. België – 16 procent
  3. Engeland – 15 procent
  4. Frankrijk – 13 procent
  5. Kroatië – 12 procent
  6. Uruguay – 12 procent
  7. Zweden – 10 procent
  8. Brazilië – 9 procent

Rusland had ook veruit de minste schoten van alle kwartfinalisten. In vier wedstrijden kreeg het 35 kansen. Daaruit werden wel acht treffers gemaakt. Na Rusland was Frankrijk zuinig met de kansen: 45, waarvan zes in het doel belandden.


 Lees ook: Pas in '94 waren er meer Europese landen kwartfinalist 


Ruime voorsprong
De Braziliaan Neymar voert de ranglijst meeste schoten op dit Wereldkampioenschap met ruime voorsprong aan. Voor de twee doelpunten die hij maakte, had hij 24 kansen nodig. Landgenoot Philippe Coutinho volgt met zeventien pogingen. De middenvelder van FC Barcelona scoorde tot nu toe twee keer.

Topscorer Harry Kane (zes goals) gooit het duidelijk over een andere boeg. Naast het feit dat hij de meeste goals maakte, is hij de meest effectieve speler in de kwartfinale. Voor zijn zes doelpunten had de spits van Tottenham Hotspur FC maar negen kansen nodig. Dat betekent dat 67 procent van zijn pogingen een goal oplevert. Rus Artjem Dzyuba en Kylian Mbappé (allebei zestig procent) gaan ook zorgvuldig met hun kansen om.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner