02.09.2018 21:19

Messi doorbreekt magische grens in eigen huis na show

FC Barcelona heeft SD Huesca van de mat getikt. Het werd 8-2 in Camp Nou. Lionel Messi scoorde twee keer, gaf twee assists en passeerde de grens van 300: hij is in Camp Nou in totaal bij 302 doelpunten betrokken.

Voor de ontmoeting met SD Huesca stond Messi op 223 goals en 75 assists op zijn thuisbodem. De twee treffers die hij maakte en de twee die hij voorbereidde, zorgden ervoor dat hij nu van waarde was bij 302 treffers in Camp Nou. Daar had De Vlo overigens maar 211 wedstrijden voor nodig, een moyenne van 1,43 doelpunt per thuiswedstrijd.


 Lees ook: Penaltyprobleem PSV lijkt verholpen dankzij specialisten 


Messi in thuiswedstrijden in de competitie

  • 211 wedstrijden
  • 225 doelpunten
  • 77 assists

Messi had het nog nooit opgenomen tegen SD Huesca in de Spaanse competitie. Doordat hij tegen de laagvlieger het net vond, heeft hij inmiddels tegen 37 clubs in de Primera División gescoord. Alleen de huidige tweede divisionisten Real Murcia, Cádiz CF en Xerez CD hielden de kleine aanvaller van het scoren af.

Door de uiteindelijk eenvoudige zege op Huesca is Messi nu al 46 wedstrijden ongeslagen op het hoogste niveau in Spanje. Er zijn slechts drie spelers met een langere ongeslagen reeks in de Primera División. Zijn ex-ploeggenoot Andrés Iniesta is met 55 ongeslagen duels recordhouder.

Langst ongeslagen spelers in Primera División

  1. Andrés Iniesta - 55 wedstrijden
  2. Emilio Butragueño - 50 wedstrijden
  3. Chendo - 47 wedstrijden
  4. Lionel Messi - 46 wedstrijden

Het werd uiteindelijk een doelpuntrijk duel in Barcelona. Ondanks dat Huesca ondeugend de voorsprong had gepakt, werd het de middag van Messi en zijn ploeggenoten. Naast Messi verschenen ook Luis Suárez (twee keer), Ivan Rakitić, Jordi Alba, Ousmane Dembélé en Jorge Pulido (eigen goal) op het scoreformulier.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner