12.10.2018 07:45

Luis Enrique kent zeer doelpuntrijke start bij Spanje

Luis Enrique heeft ook zijn derde wedstrijd als bondscoach van Spanje gewonnen. De voormalig oefenmeester van FC Barcelona won op bezoek bij Wales met 1-4. Daarmee is hij geweldig begonnen aan zijn job als bondscoach van Spanje.

Eerder zegevierde Luis Enrique met de Spaanse nationale ploeg al met 1-2 van Engeland en 6-0 van verliezend WK-finalist Kroatië. In totaal scoorden de Spanjaarden dus twaalf keer met Luis Enrique als bondscoach en er is slechts één trainer onder wie er vaker werd gescoord tijdens zijn eerste drie wedstrijden als keuzeheer van Spanje. Dat was Amadeo García de Salazar (14 doelpunten) in 1934.

De eerste drie wedstrijden van Spanje onder Luis Enrique:

  • Engeland – Spanje 1-2
  • Spanje – Kroatië 6-0
  • Wales – Spanje 1-4


Lees ook: Duidelijke cijfers: Mazraoui ook defensief sterk in CL 


Tegen Wales zag Luis Enrique zijn spits Paco Alcácer floreren. Dé man in vorm bij Borussia Dortmund met liefst zeven doelpunten in zijn eerste vier wedstrijden namens de Duitse club. De aanvaller scoorde tweemaal namens Spanje, terwijl de verdedigers Sergio Ramos en Bartra de andere twee doelpunten voor hun rekening namen. Namens Ryan Giggs, bondscoach van Wales, maakte aanvaller Sam Vokes één minuut voor het eindsignaal de eretreffer. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner