22.11.2018 10:15

Mbappé ook in Frans shirt bezig aan zeldzaam jaar

Kylian Mbappé heeft een geweldig seizoen als international achter de rug. De aanvaller van wereldkampioen Frankrijk scoorde in heel 2018 liefst negen keer in het nationale shirt. Dat is het hoogste aantal voor een Franse speler in vijftien jaar.

De aanvaller van Paris Saint-Germain speelde achttien interlands (zestien keer basisspeler) sinds januari in het shirt van Les Blues. In dit kalenderjaar was hij daarin goed voor negen treffers. Zijn belangrijkste was ongetwijfeld die in de finale van het Wereldkampioenschap (4-2 vs. Kroatië). Sinds Thierry Henry in 2003 was er geen speler die vaker dan negen keer scoorde namens Frankrijk. Henry maakte er destijds elf en had daar slechts veertien interlands voor nodig. 

De laatste interlandgoal die Henry maakte was in 2009 tegen Oostenrijk tijdens de 3-1 overwinning in de WK-kwalificatie. Dat was doelpunt nummer 52 namens de Franse nationale ploeg, waarmee hij nog altijd topscorer aller tijden is. Als we kijken naar de doelpunten van Henry in zijn eerste 28 interlands (het aantal wat Mbappé nu heeft bereikt), dan doet Henry het beter. Mbappé staat op tien goals, Henry had er toen al zestien gemaakt. Echter is Mbappé nog altijd maar negentien jaar, Henry bereikte zijn 28e interland toen hij 26 jaar was.

Aantal doelpunten in de eerste 28 interlands:

  • Henry: 16 treffers
  • Mbappé: 10 treffers

Aantal interlandgoals als tiener van Frankrijk:

  • Henry: 0 treffers
  • Mbappé: 10 treffers

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner