30.12.2018 15:09

Ramos pakt voor het eerst in carrière jaar lang geen rood

2018 was een goed jaar voor Real Madrid-aanvoerder Sergio Ramos. Hij prolongeerde met de Madrileense club de Champions League, maar dat was niet waar hij zich persoonlijk in onderscheidde. Hij pakte namelijk in heel 2018 geen een keer rood en dat is uniek.

Het is sinds zijn debuut in 2003 voor Sevilla FC nog nooit gebeurd dat hij een kalenderjaar lang geen rode kaart kreeg. De recordhouder rode kaarten in de Spaanse Primera División pakte er in totaal negentien in competitieverband, drie in de Champions League en twee in de Copa del Rey. Dit seizoen werd hij dus geen een keer direct van het veld gestuurd: een primeur.


 Lees ook: Keizer productiever dan koplopers 5 beste competities 


Een volledig heilig boontje is Ramos echter niet geworden. In 2018 verzamelde Ramos, die tevens recordhouder gele kaarten in Spanje is, dertien gele prenten. Dit seizoen lijkt hij echter op het goede pad te zijn, want de 32-jarige centrumverdediger kreeg pas één gele kaart in de zestien competitieduels die hij op het veld stond.

Aantal kaarten Sergio Ramos in Primera División

  • Geel: 141 keer
  • Rood: 19 keer

Hij pakte ook met de Spaanse ploeg geen een keer rood dit jaar, maar dat blijkt geen uitzondering. Ramos speelde in totaal 161 interlands voor het Spaanse elftal, maar werd daar opvallend genoeg geen een keer met rood weggestuurd. Wel kreeg hij 21 keer geel van de scheidsrechter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner