06.01.2019 20:20

Primeur voor Vinícius, Real verloor al 24 punten

Vinícius Júnior heeft zijn basisdebuut gemaakt voor Real Madrid in de Primera División. Het Braziliaanse toptalent mocht vanaf het begin starten, maar zijn ploeg wist opnieuw niet te winnen in de competitie. Het werd 0-2 tegen Real Sociedad.

Het werd daarom een basisdebuut om snel te vergeten voor de aanvaller. Al na twee minuten zag hij zijn ploeg vanaf elf meter op achterstand komen. Het was het enige schot dat tegenstander Sociedad voor de rust loste. De ploeg uit het rechterijtje stuntte echter in Santiago Bernabeu. Het betekende de eerste zege voor Sociedad op bezoek bij Real sinds 2004, toen het 1-4 werd. Real leed voor de negende keer dit seizoen puntverlies in de competitie. In totaal liet het al 24 punten liggen.


 Lees ook: Heerlijk moment Sandler: verdediger debuteert bij City 


Willian José en Rubén Pardo bezegelden het lot van Real Madrid. De positie van coach Santiago Solari begint ook steeds wankeler te worden in Madrid. Hij verving eind oktober de ontslagen Julen Lopetegui, maar ook Solari krijgt de regerend landskampioen voorlopig niet op de rit.

Ondanks de grote teleurstelling tekende Vinícius wel voor een primeur bij Real: hij is de eerste basisspeler ooit bij De Koninklijke die in de 21e eeuw geboren is. Slechts twee jongelingen gingen de achttienjarige Vinícius voor: Ferrán Torres van Valencia CF en Mujaid Sadick van Deportivo La Coruña. Vinícius speelde al zes keer eerder voor De Koninklijke in de competitie, maar toen kwam hij steeds als invaller binnen de lijnen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner