13.01.2019 20:18

Messi doorbreekt opnieuw magische grens in La Liga

Lionel Messi en mijlpalen bereiken: het is een gouden combinatie. Tegen SD Eibar nam hij de tweede treffer voor zijn rekening, waardoor hij zijn vierhonderdste treffer ooit maakte in de Primera División.

Hij is daarmee de eerste speler ooit in Spanje die de vierhonderd goals aantikt. De 31-jarige Argentijn overlegt krankzinnige cijfers in de Spaanse competitie. In de 435 wedstrijden die hij in actie kwam, maakte hij dus vierhonderd doelpunt. In 92% van de wedstrijden die hij speelde, vond hij het net. Messi is daarnaast de enige speler in de vijf grootste competities die vierhonderd keer voor één club scoorde.


 Lees ook: Mooi moment Janssen: eerste goal in 8 maanden 


Toch moet de kleine dribbelaar zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo nog voor zich dulden op de all-time topscorerslijst in de grootste competities. De Portugees staat op 409 competitietreffers en blijft daarmee Messi nipt voor. De twee supersterren hebben een ruime voorsprong op de inmiddels gestopte concurrenten.

All-time topscorerslijst van de vijf grootste competities

  1. Cristiano Ronaldo - 409 goals
  2. Lionel Messi - 400 goals
  3. Jimmy Greaves - 366 goals
  4. Gerd Müller - 365 goals
  5. Steve Bloomer - 317 goals

Messi verkeert ook dit seizoen weer in waanzinnige vorm. Hij staat met zeventien goals bovenaan de topscorerslijst en is met tien assists de speler die de meeste goals voorbereidde. Door zijn treffer tegen Eibar, waarmee hij bijdroeg in de eenvoudige 3-0 zege, kwam hij al vijf wedstrijden op rij tot scoren in de competitie. Barcelona blijft door de overwinning koploper van de Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner