13.01.2019 16:19

Mooi moment Janssen: eerste goal in 8 maanden

Vincent Janssen is terug op het voetbalveld. De 24-jarige spits maakte vorige week al zijn rentree, maar wist namens de reserves van Tottenham Hotspur FC zijn eerste doelpunt te maken in acht maanden.

De Oranje-international speelde een uur mee tegen het B-elftal van West Ham United en luisterde zijn basisplaats op met een treffer. De laatste keer dat de oud-spits van AZ tot scoren kwam, was op 14 mei 2018. Dat was in dienst van het Turkse Fenerbahçe, dat hem had gehuurd van Spurs. Na die goal tegen Karabükspor (0-7 zege) werd Janssen veel geteisterd door blessureleed. Zo stond hij 163 dagen aan de kant met een voetblessure.


 Lees ook: VIDEO: Siem de Jong schiet vrije trap keihard in kruising 


Janssen verliet in 2016 de Eredivisie nadat hij met 27 goals topscorer van Nederland was geworden. Tottenham werd zijn volgende bestemming, maar in Engeland verloopt het tot nu toe nog niet gewenst. In zijn eerste seizoen speelde hij 27 wedstrijden, maar het leidde tot slechts twee goals. Een mislukte uitleenbeurt aan Fenerbahçe en blessureleed wierpen hem terug, maar Janssen en Spurs staan open voor een tussentijds vertrek.

Op die manier kan hij zichzelf wellicht weer in de schijnwerpers van bondscoach Ronald Koeman spelen. De zestienvoudig international speelde zijn laatste interland in oktober 2017. Sindsdien viel hij, mede door blessures en slechte vorm, buiten de selectie van het Nederlands elftal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner