02.02.2019 20:45

Messi evenaart bizarre doelpuntenreeks uit 2013

FC Barcelona heeft een teleurstellend resultaat geboekt in eigen huis. De koploper van de Primera División kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Valencia CF. De man van de goals? Dat kan er maar een zijn.

Uiteraard was het Lionel Messi die de volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening nam. De 31-jarige Argentijn, die met 21 doelpunten fier aan kop staat op de Spaanse topscorerslijst, scoorde tegen Valencia voor de negende keer op rij in alle competities. De laatste keer dat de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar daarin slaagde, was in januari 2013. Overigens is hij sinds september tot nu elke wedstrijd bij een goal betrokken geweest.


 Lees ook: Held van Qatar scoort recordaantal op Asian Cup 


De eerste treffer van Messi kwam vanaf de strafschopstip. Hij verzilverde het buitenkansje met verve, waardoor hij zijn ploeg op 1-1 schoot. Het was zijn vijftigste penalty van zijn carrière in de competitie. Er zijn slechts twee spelers, overigens twee absolute fenomenen, die dat na kunnen zeggen. Cristiano Ronaldo, die momenteel in Italie voor Juventus speelt, is de topscorer vanaf elf meter.

Meeste goals uit penalty's in Primera División

  1. Cristiano Ronaldo - 61
  2. Hugo Sánchez - 56 
  3. Lionel Messi - 50

Barcelona en Valencia hielden elkaar dus in evenwicht. De Catalanen hebben na 22 competitieduels vijftig punten verzameld. Atlético Madrid kan dit weekend op drie punten achterstand komen, als het zelf weet te winnen van Real Betis. Real Madrid heeft een achterstand van elf punten op de koploper, maar ook De Koninklijke speelde een wedstrijd minder. Overigens was de tweede treffer van De Vlo uitmuntend.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner