28.02.2019 09:36

FC Barcelona heeft indrukwekkende reeks in Bernabéu

FC Barcelona heeft aartsrivaal Real Madrid in eigen huis vernederd: de Clásico eindigde in 0-3. Daardoor plaatsten de Catalanen zich voor de finale van de Copa del Rey. Opnieuw was Barça de baas in het Santiago Bernabéu.

Sinds de oorwassing door Real in 2014 (3-1) ging Barcelona voor de competitie of beker vier keer op bezoek in het hol van de leeuw. Daar blijkt de Catalaanse grootmacht zich helemaal niet zo slecht te voelen, want die laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen, vaak ook nog met ruime cijfers. Het krankzinnige doelsaldo in die wedstrijden spreekt voor zich: twee doelpunten tegen en liefst dertien voor.


 Lees ook: Depay maakt einde aan bizarre doelpuntendroogte 


Laatste vier Clásico's in Bernabéu (zonder Supercup)

Bij Barcelona bleef Jasper Cillessen negentig minuten op de bank. Normaal gesproken keept hij de wedstrijden in het bekertoernooi, maar hij keerde afgelopen maandag pas terug van een spierscheuring in zijn kuit. Hij zag vanaf de bank zijn team naar een geweldige score uitlopen. Oud-Ajacied Luis Suárez groeide uit tot de man van de wedstrijd met twee doelpunten. In dertien Clásico's scoorde hij al elf keer. Daarmee is Real Madrid de meest favoriete tegenstander van de Uruguayaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner