02.03.2019 22:48

Barça zet unieke reeks neer in Bernabéu met nieuwe zege

FC Barcelona heeft zaterdagavond El Clásico gewonnen van Real Madrid: 0-1. In het Santiago Bernabéu in Madrid wonnen de Catalanen al voor de vijfde keer op rij. Nooit eerder zette het zo'n sterke reeks neer.

Om de titelstrijd in Spanje nog enigszins nieuw leven in te blazen, moest de thuisploeg winnen van de koploper. Maar in tegenstelling tot een verkleining van het gat naar zes punten, liep het verschil op naar twaalf. Ivan Rakitić stiftte na een klein half uur spelen de bal over Thibaut Courtois en tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1. Het was de 23ste Clásico op rij dat FC Barcelona tot scoren kwam tegen de aartsrivaal, een serie die geen van beide ploegen ooit eerder wist neer te zetten.

Een paar dagen eerder was FC Barcelona ook al te sterk in Madrid. In het kader van de Copa del Rey werd er een 0-3 genadeklap uitgedeeld. En de drie duels daar weer voor werden met 0-3, 2-3 en 0-4 gewonnen. FC Barcelona zet een ijzersterke reeks van vijf zeges neer in het Santiago Bernabéu: de beste uit de clubhistorie.

De vloek van Bale
Gareth Bale begon in de basis, maar werd onder een luid fluitconcert na een uur spelen naar de kant gehaald. De Welshman speelde zijn zesde Clásico in eigen huis tegen FC Barcelona, en al die wedstrijden gingen verloren. Sinds Real Madrid de destijds recordaankoop deed (2013), werden er maar twee duels met Barça níét verloren. Beide keren deed Bale niet mee.


Lees ook: Deze 4 spelregels worden volgend seizoen doorgevoerd


Scolari in voetsporen Beenhakker
De huidige trainer Santiago Solari kwam aan het roer nadat zijn voorganger Julen Lopetegui een pijnlijke nederlaag leed in Camp Nou: 5-1. Onder leiding van de 42-jarige Spanjaard speelde Real Madrid vervolgens nog drie Clásico's, die allen niet werden gewonnen door De Koninklijke. De tweestrijd in de Copa del Rey en deze nederlaag in de competitie maken dat de teller al oploopt naar drie onsuccesvolle duels met de aartsrivaal.

Leo Beenhakker was in 1987 de laatste trainer van Real Madrid die na zijn aanstelling ook maar niet wist te winnen van FC Barcelona. De Nederlander speelde twee keer gelijk en ging twee keer onderuit in zijn eerste Clásico's als trainer. Overigens werd Beenhakker dat seizoen wel kampioen, iets wat Scolari lijkt te kunnen vergeten. Zijn laatste strohalm om nog wat van het seizoen te maken is de Champions League, waarin Real Madrid dinsdagavond aantreedt tegen Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner