12.03.2019 07:45

14 Braziliaanse (ex-)Eredivionisten gingen Neres voor

David Neres mag hopen op zijn interlanddebuut bij de Braziliaanse nationale ploeg, als Seleção eind deze maand twee oefenwedstrijden speelt tegen Panama en Tsjechië. Maar welke (ex-)Eredivisiespelers gingen de Ajacied voor met interlands namens Brazilië?

De bekendste twee spelers zijn ongetwijfeld Romario en Ronaldo. De oud-spitsen van PSV waren in hoogtijdagen de beste spelers van de wereld en toonden dat al aan in het beginstadium van hun carrière in Eindhoven. Romario was tussen 1988 en 1993 PSV-speler, maar beleefde zijn hoogtepunt in de nationale ploeg in 1994. In Amerika won hij met de Goddelijke Kanaries het Wereldkampioenschap. Ronaldo speelde twee seizoenen bij PSV (1994/95 en 1995/96) en won tweemaal het WK: in 1994 en 2002. 

Ook de voormalig oud-internationals van Brazilië Vampeta, Alex, Heurelho Gomes (allen PSV), Marcio Santos, Maxwell (beiden Ajax) en Michel Bastos (Feyenoord, Excelsior) vergaarden internationale faam voor, tijdens of na hun periode in de Eredivisie. Minder bekend zijn de voormalig Braziliaanse internationals Diego Tardelli, Fagner, Robert (allen PSV), Afonso Alves (sc Heerenveen), Cassio Ramos (PSV en Sparta Rotterdam) en Bruno Uvini (FC Twente).  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner