26.03.2019 13:00

Godin Uruguayaan met meeste interlands op zijn naam

Diego Godín is sinds maandagavond Uruguayaans recordinternational geworden. De 33-jarige centrale verdediger speelde in de oefenwedstrijd tegen Thailand (4-0 zege) zijn 126e interland en heeft daarmee Maximiliano Pereira achter zich gelaten.

Pereira, die slechts één jaar ouder is dan Godín, speelde tot op heden 125 interlands in het lichtblauwe shirt van Uruguay. De verdediger van FC Porto speelde in juni 2018 voor het laatst een interland en lijkt dus afgeserveerd door bondscoach Óscar Tabárez. De grootste belagers voor het record van Godín lijken op dit moment het spitsenduo Edinson Cavani en Luis Suárez. Zij speelden respectievelijk 109 en 106 interlands (plaats 5 en 7 op de recordlijst) en kunnen nog wel even mee bij de nationale ploeg. Ook keeper Fernando Muslera (107 interlands) jaagt op Godín.

Godín deed tegen Thailand zeventig minuten mee en werd toen gewisseld voor Mathias Suárez. De aanvoerder verliet het veld bij een 3-0 stand en zag dat PSV-speler Gastón Pereiro de tweede van de avond had gemaakt. In Eindhoven zit Pereiro de laatste paar weken regelmatig op de bank, maar tijdens de huidige interlandperiode had hij twee basisplaatsen bij Uruguay. De middenvelder maakte eerder deze week ook de openingstreffer tegen Oezbekistan (3-0 winst). Voor PSV-trainer Mark van Bommel een fijn gegeven dat hij met Pereiro een speler in vorm terugkrijgt, zeker met het oog op het naderende Eredivisie-duel met Ajax in de Johan Cruijff ArenA. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner