28.04.2019 10:00

FC Barcelona verovert achtste titel in elf jaar

FC Barcelona heeft na een zege op laagvlieger Levante UD landstitel nummer 26 binnengesleept. De voorsprong op nummer twee Atlético Madrid is met nog drie wedstrijden te spelen niet meer te overbruggen.

FC Barcelona heerst de afgelopen jaren in Spanje. In de laatste elf seizoenen werd de Catalaaanse grootmacht liefst acht keer kampioen. Alleen Real Madrid (in 2012 en 2017) en Atlético Madrid (in 2014) slaagden erin om in dat tijdsbestek de trofee in de wacht te slepen. Verder was het vooral Barcelona dat de dienst uitmaakte in de Spaanse La Liga. Ook dit seizoen was Barça onaantastbaar: de ploeg van Ernesto Valverde verloor slechts twee keer.


 Lees ook: Bosz' Leverkusen ziet vaakst goal afgekeurd door VAR 


Het is dus de 26e keer dat de ploeg van Lionel Messi zich tot landskampioen kroonde. Daarmee is het echter niet recordhouder. Daarvoor zal het de titel de komende jaren nog veel vaker in de wacht moeten slepen. Aartsrivaal Real Madrid voert namelijk de landstitellijst aan met 33 kampioenschappen. Deze eeuw waren zij echter maar zes keer de beste van Spanje.

Meeste landstitels in La Liga

  1. Real Madrid - 33
  2. FC Barcelona - 26
  3. Atlético Madrid - 10

Eigenlijk is het best vreemd dat Barcelona zaterdagavond al de beker ontving. Het verschil met runner-up Atlético Madrid bedraagt namelijk negen punten met nog drie wedstrijden te spelen. In Nederland en bijna alle andere topcompetities wordt de eindstrijd beslist op doelsaldo. In Spanje geldt echter het onderling resultaat als leidend. Dat is in het voordeel van Barça: in Madrid werd het 1-1, drie weken geleden won de landskampioen met 2-0.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner