31.05.2019 07:30

Noors wonderkind met 3 hattricks in 1 duel op WK u20

Erling Håland heeft zijn status als toptalent bevestigd. De Noorse aanvaller schoot zichzelf met negen doelpunten tijdens het Wereldkampioenschap-duel voor spelers onder de twintig de recordboeken in. Hij maakte zijn drie hattricks tegen Honduras.

De aanvaller, die in januari overstapte van het Noorse Molde FK naar Oostenrijk om voor RB Salzburg te spelen, is de eerste speler die negen keer weet te scoren in één wedstrijden op het WK u20. De Noren wisten met 12-0 te winnen (de grootste overwinning ooit in dit toernooi) van het in Centraal-Amerika gelegen land. Bij de rust had Håland al viermaal het net gevonden, na de onderbreking maakte hij er nog eens vijf. 

Tot donderdagavond was de Braziliaanse aanvaller Adaílton recordhouder met de meeste doelpunten in één WK u20 wedstrijd. Tegen de leeftijdsgenoten van Zuid-Korea won Brazilië met 3-10 en maakte de spits, die in zijn carrière nog even voor Paris Saint-Germain uitkwam, zes goals. Opvallend is dat Brazilië later dat toernooi ook nog met 10-0 won van België in de achtste finale, maar Adaílton in die wedstrijd slechts eenmaal trefzeker was. 

Topscorers aller tijden op het WK u20:

  1. Javier Saviola, Argentinië – 12 goals
  2. Adaílton, Brazilië – 10 goals 
  3. Erling Håland, Noorwegen – 9 goals

Ondanks de gigantische oorwassing tegen Honduras is Noorwegen nog niet zeker van een plek in de achtste finale. Eerder verloren de Scandinaviërs namelijk al van Uruguay en Nieuw-Zeeland, waardoor het derde in de poule is geëindigd. Noorwegen kan nog door als beste nummers drie. Bekijk hieronder alle hoogtepunten van het duel Noorwegen – Honduras.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner