17.07.2019 07:45

Nieuwe aanwinst Ajax opgenomen in Argentijns topelftal

Lisandro Martínez maakte vorig jaar furore als speler van Defensa y Justicia in de Argentijnse Primera División. Het was om die reden dat Ajax besloot om miljoenen uit te geven aan de linksback, die ook centraal achterin uit de voeten kan.

De 21-jarige international van Argentinië blonk uit op die posities en is door de Argentijnse voetbalbond opgenomen in het Elftal van het Jaar 2018/19 in de Primera División. Het verrassende Defensa y Justicia werd tweede in de competitie achter landskampioen Racing Club, de ploeg waar Ajacied Matteo Cassierra momenteel op huurbasis speelt en daar twee wedstrijden voor speelde.

Primera División-duels van Martínez namens Defensa y Justicia:

  • 2018/19 – 25 wedstrijden
  • 2017/18 – 21 wedstrijden
  • 2016/17 – 1 wedstrijd

Niet alleen Martínez werd daarom namens Defensa y Justicia opgenomen in het Elftal van het Jaar. Ook Matías Rojas, slechts één van de drie buitenlanders in de selectie van Defensa y Justicia, werd verkozen. De linkshalf uit Paraguay vormde samen met Martínez regelmatig een geweldig duo op de linkerflank. Namens kampioen Racing Club werden de routiniers Leonardo Sigali en Lisandro López (onder meer voormalig speler van FC Porto en Olympique Lyon) opgenomen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner