05.08.2019 08:45

De Jong MOTM bij thuisdebuut en winst eerste 'prijs'

Frenkie de Jong werd tijdens het duel met Arsenal FC om de Trofeu Joan Gamper, de jaarlijkse voorstelwedstrijd van FC Barcelona aan het eigen publiek in Camp Nou, gehuldigd als beste speler van de wedstrijd.

De van Ajax voor 75 miljoen euro overgekomen middenvelder had een basisplaats bij de ploeg van Ernesto Valverde en deed alleen de eerste helft mee tijdens zijn thuisdebuut. Daarin maakte De Jong wel een goede indruk, want de Oranje-international werd naderhand uitgeroepen tot Man of the Match. FC Barcelona won de Trofeu Joan Gamper voor het zeven opeenvolgende seizoen. De laatste keer dat de Catalanen de voorstelwedstrijd niet wonnen was tegen UC Sampdoria.

Dat de landskampioen van Spanje de avond winnend zou afsluiten, leek er lange tijd niet op. Pierre-Emerick Aubameyang had Arsenal FC namelijk na ruim een half uur op voorsprong geschoten en het duurde behoorlijk lang voordat FC Barcelona langszij kwam. Dat gebeurde twintig minuten voor tijd door een eigen doelpunt van de Engelsman Ainsley Maitland-Niles. De Uruguayaanse aanvaller Luis Suárez werd vervolgens nog ingebracht en hij zorgde met een fraaie treffer voor de eindstand: 2-1.