18.11.2019 09:15

Sontje Hansen gekroond tot topscorer van WK u17

Sontje Hansen was gedurende het Wereldkampioenschap u17 de grote man bij Oranje u18. De aanvaller, die in de jeugd van Ajax speelt, was namelijk goed voor zes doelpunten tijdens het mondiale eindtoernooi en kreeg zodoende de Gouden Schoen uitgereikt voor topscorer van het toernooi. 

Daarmee is het toernooi een ware rollercoaster geworden voor Hansen. De rappe buitenspeler, die ook in de punt van de aanval uit de voeten kan, begon het toernooi als basisspeler, maar werd geslachtofferd na het slechte resultaat tegen Japan (3-1 verlies). Hansen keerde tijdens de laatste poulewedstrijd tegen de Verenigde Staten (4-0) terug in de basis en scoorde in dat duel twee keer. Dankzij zijn hattrick tegen Nigeria in de achtste finale en treffer tegen Paraguay in de kwartfinale is hij op zes treffers geëindigd.

Daarnaast gaf hij ook nog eens drie assists waardoor Hansen ook de meest waardevolle speler van het toernooi is geworden. De Ajax-aanvaller treedt als topscorer van het toernooi in de voetsporen van spelers als Rhian Brewster (Engeland, 2017), Cesc Fàbregas (Spanje, 2003) en Carlos Vela (Mexico, 2005).

De topscorers van het WK u17:

 1. Sontje Hansen (Nederland) – 6 doelpunten
 2. Nathanaël Mbuku (Frankrijk), Arnaud Muinga (Frankrijk) Kaio Jorge (Brazilië)  – 5 doelpunten
 3. Diego Duarte (Paraguay), Noah Botic (Australië), Efrain Álvarez (Mexico) – 3 doelpunten

  Veel tegengoals
  Op de Solomon Eilanden na kregen de talenten van Nederland de meeste tegentreffers, twaalf in totaal (Solomon Eilanden twintig tegentreffers). Oranje u18 speelde uiteraard meer wedstrijden dan een hoop andere landen, maar als we het afzetten tegen de andere ploegen bij de laatste vier (Mexico: 5, Brazilië: 6 en Frankrijk: 6) kreeg Nederland alsnog twee keer zo veel tegentreffers. 

  Overige prijzen dit WK u17:

  • Beste speler: Gabriel Veron (Brazilië)
  • Beste keeper: Matheus Donelli
  • Fair Play team: Ecuador

   

  Eredivisiepoule
  Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner