13.11.2019 13:00

Pereiro ondanks geringe speeltijd 'gewoon' opgeroepen

Gastón Pereiro heeft een uitnodiging gekregen van de Uruayaanse nationale ploeg. De aanvallende middenvelder van PSV staat er dan wel heel goed op bij bondscoach Óscar Tabárez, want in de afgelopen maanden kwam hij amper aan spelen toe. 

In de zomer leek de creatieveling de overstap te maken naar Spartak Moskou. Trainer Mark van Bommel hield Pereiro rondom die transferperikelen én omdat hij een aflopend contract heeft uit het elftal. Van een overgang kwam het uiteindelijk niet, maar toen de transferperiode dicht ging, raakte Pereiro geblesseerd. Zodoende kwam hij begin augustus tegen FK Haugesund (0-1 zege) voor de laatste keer in actie, tot afgelopen zondag. Tegen Willem II was Pereiro 22 minuten voor tijd invaller en maakte hij de enige Eindhovense treffer tijdens de 2-1 nederlaag. Ondanks zijn geringe speeltijd zit Pereiro dus gewoon bij de nationale ploeg.

De linkspoot, die op 17 juni van dit jaar tegen Brazilië om de Copa América zijn laatste interland speelde, kan PSV dus helpen doelpunten te maken. De ploeg van Van Bommel scoorde in de laatste zes duels namelijk slechts vijf keer en om die reden doet de oefenmeester er goed aan om de Uruguayaan op te stellen. Pereiro is de laatste jaren namelijk altijd goed voor dubbele cijfers qua doelpunten, want sinds het seizoen 2015/16 is hij de enige PSV-speler die altijd tien treffers of meer maakte in de Eredivisie (op het het lopende seizoen na). 

Doelpunten van Pereiro in de Eredivisie:

  • 2019/20 – 1 doelpunt
  • 2018/19 – 10 doelpunten
  • 2017/18 – 11 doelpunten
  • 2016/17 – 10 doelpunten
  • 2015/16 – 11 doelpunten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner