15.08.2013 00:30

Weer geen overwinning tegen Portugal

Lange tijd leek Oranje eindelijk weer eens een overwinning te boeken tegen angstgegner Portugal. Met een doelpunt in de 87e minuut was het echter wie anders dan Cristiano Ronaldo die met de 1-1 de gelijkmaker op het scorebord zette.

Na een geestdodend eerste kwartier zette Kevin Strootman Nederland met een mooi doelpunt op voorsprong. Nadat Lens op de rechterflank met de bal de achterlijn wist te bereiken, hield hij het overzicht en vond Strootman op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder van PSV had alle ruimte om de bal rustig aan te nemen en schoot de bal vervolgens met een vernietigend schot achter de Portugese doelman.

Na dit doelpunt kwam de wedstrijd los. De wedstrijd golfde op en neer en beide landen kregen kansen om de score te veranderen. De grootste kans in de eerste helft was voor Rúben Micael. Nadat iedereen de bal miste uit een voorzet van Danny kwam de bal voor de voeten van de Portugees. Met een hard schot vond hij echter slechts het zijnet, waardoor het team van Louis van Gaal met een voorsprong de rust in kon.

Na de theepauze was het zelfde speelbeeld waar te nemen. Beide teams creëerden kleine kansen, maar tot doelpunten kwam het niet. Lange tijd leek het Nederlands elftal dan ook de eerste overwinning in een onderling duel met Portugal te boeken, sinds de kwalificatiewedstrijden van het EK in 1992. In de 87e minuut was het echter dus Ronaldo die deze droom aan duigen schoot. Pepe kon een hoekschop verlengen, waarna Ronaldo weg kon lopen uit de rug van De Vrij. Vervolgens was het een koud kunstje voor de Portugees om de bal achter de sterk keepende Michel Vorm te schieten.

Weer geen overwinning tegen de Portugezen, maar wel een wedstrijd met positieve punten. Opvallend was het sterke optreden van het centrale verdedigingsduo aan de kant van Oranje. Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi kregen de laatste weken veel aanmerkingen over hun spel bij Feyenoord, maar maakten een sterke en zekere indruk in de wedstrijd tegen Portugal.