21.12.2013 19:34

Atlético Mineiro derde op WK clubs

De Braziliaanse voetbalclub Atlético Mineiro heeft zaterdag in het Marokkaanse Marrakech beslag gelegd op de derde plaats bij het wereldkampioenschap voor clubteams. De Zuid-Amerikanen wonnen in een doelpuntrijke wedstrijd in blessuretijd van de Chinese club Guangzhou Evergrande: 2-3.

Na een stormachtig eerste kwartier leidde Guangzhou met 2-1. Na de 0-1 van Diego Tardelli, ooit nog actief voor PSV, zetten de Braziliaan Muriqui en de Argentijn Darío Conca het Chinese team op voorsprong. In blessuretijd van de eerste helft maakte sterspeler Ronaldinho de 2-2.

In de slotfase had de tweevoudig wereldvoetballer van het jaar opnieuw een hoofdrol, toen hij wegens natrappen met rood werd weggestuurd. Het deerde zijn team niet, aangezien invaller Luan Mineiro in de extra tijd alsnog de winst bezorgde.