19.02.2014 10:00

Courtois zet Mignolet op zijn plaats

België is in de ban van een keepersrel. Thibaut Courtois nuanceert zijn uitspraken over Simon Mignolet. De eerste doelman van het nationale elftal vindt het goed dat zijn concurrent ambitie toont.

"Als iemand zegt dat hij onterecht uit het doel van de Rode Duivels gezet is, zie ik dat als een aanval', aldus Courtois in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het toont aan dat je de keuze van de trainer niet accepteert en dat je tegelijk geen respect toont voor de huidige nummer 1. Maar ik wil niet dat mijn uitspraken verkeerd worden weergegeven, zoals vorige keer."

"Toen klonk het alsof ik zei dat Mignolet geen ambitie mag tonen. Dat is helemaal niet waar. Ik begrijp heel goed dat hij de ambitie heeft om uit te groeien tot de nummer 1 in het Belgische doel, alleen moet je ook respect tonen voor diegene die wel speelt. Dát heb ik gezegd." Eerder deze maand haalde de 21-jarige doelman uit naar Mignolet, die in zijn ogen iets té vaak laat doorschemeren dat niet Courtois maar hij de eerste keus van bondscoach Marc Wilmots zou moeten zijn.

"Simon mag zeggen wat hij wil, maar ik denk dat ik al punten gepakt heb voor België en dat ik goed speel met Atlético: hij moet dus bescheiden blijven en respect tonen", stelde Courtois. De Belgische sluitpost, die wordt gehuurd van Chelsea, neemt het woensdagavond met Atlético op tegen het AC Milan van Clarence Seedorf.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner