27.02.2014 14:06

Vanden Borre keert terug bij Rode Duivels

Anthony Vanden Borre keert terug in de selectie van de Rode Duivels. Dat maakte de Belgische bond donderdag bekend. Zijn laatste interland dateert van 11 november 2011.

Zakaria Bakkali daarentegen is afgevallen voor de oefeninterland tegen Ivoorkust. In vergelijking met de selectie voor de oefenduels met Colombia en Japan heeft bondscoach Marc Wilmots geen plaats meer ingeruimd voor Jelle Vossen, Thomas Meunier en Bakkali in zijn keurkorps. Bakkali komt de laatste weken weinig aan spelen toe bij PSV.

Vanden Borre is een opvallende naam in de selectie. De verdediger werd in het verleden gezien als een groot talent, maar de carrière van de rechtsback liep niet helemaal zoals verwacht. Vanden Borre heeft 23 interlands op zijn naam, maar zijn laatste interland dateert van 11 november 2011 tegen Roemenië.

De invitatie is ook het resultaat van de ommekeer in zijn loopbaan, die na zijn vertrek bij Racing Genk medio 2012 op dood spoor was beland. Zijn eerste club Anderlecht gaf Vanden Borre een jaar geleden een kans. Na een moeizame aanloop is de 26-jarige rechtsback een vaste waarde voor trainer John van den Brom.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner