03.03.2014 15:59

Touré: "Laatste kans om wat te laten zien op WK"

Kolo Touré
Kolo Touré

Bij Liverpool moet Kolo Touré het vaak doen met een reserveplaats achter Daniel Agger en Martin Škrtel. De verdediger kan bij het nationale elftal van Ivoorkust echter wel rekenen op een basisplaats. Komende week speelt Touré met Ivoorkust een oefenwedstrijd tegen België.

"De wedstrijd tegen België wordt een interessante krachtmeter om te kijken waar we staan", blikte hij in Brussel vooruit in gesprek met Belga. De 32-jarige centrale verdediger speelt bij Liverpool samen met Simon Mignolet. "Zaterdag hadden we het over de wedstrijd na onze 3-0 overwinning op Southampton. Ik heb hem toen gezegd dat we de komende dagen geen vrienden meer konden zijn", lacht Touré, die het nog steeds een grote eer vindt voor zijn land te kunnen voetballen. 

Net als Didier Drogba speelt Touré deze zomer in Brazilië zijn derde WK-eindronde. "Onze generatie beseft heel goed dat het onze laatste kans wordt om iets te laten zien op een WK. We zullen proberen onze ervaringen van 2006 en 2010 optimaal te benutten." Naast Liverpool speelde Touré ook voor Manchester City en Arsenal en in eigen land voor ASEC Mimosas. Zowel met Arsenal als Manchester City werd hij kampioen van Engeland. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner