05.03.2014 15:01

35-jarige Klose wil nog twee jaar door

Het contract van de 35-jarige Miroslav Klose loopt na dit seizoen af bij Lazio Roma. Toch is de aanvaller ervan overtuigd dat hij na het WK nog twee jaar op het hoogste niveau kan voetballen. Dat zei Klose in de Duitse krant Süddeutsche Zeitung.

"Zoals mijn conditie op dit moment is, geloof ik echt dat ik nog twee jaar op een hoog niveau kan spelen", zei Klose in aanloop naar de vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Chili. Ondanks recent blessureleed is hij ervan overtuigd dat hij fit is voor het WK deze zomer. "Weinig mensen weten hoe taai ik ben", verklaarde hij. "Maar het EK 2016 in Frankrijk is geen doel meer voor mij. Ik denk dat het WK in Brazilië mijn laatste grote toernooi wordt."

De Duitser speelde 130 interlands voor Die Mannschaft en vond daarin 68 keer het net, een record dat hij deelt met Gerd Müller. Voor de start van zijn vierde wereldkampioenschap heeft hij veertien WK-doelpunten achter zijn naam staan. Dat is slechts één goal minder dan het record van de Braziliaan Ronaldo. "Ik kan niet zeggen dat het record me niet interesseert. Daar ben ik te ambitieus voor", vertelt de goalgetter die bij Duitsland concurrentie heeft van spitsen als Mario Gómez, Max Kruse en Pierre-Michel Lasogga.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner