10.03.2014 12:54

Strootman scheurt kruisband en mist WK

Kevin Strootman zal komende zomer niet actief zijn op het WK in Brazilië. De middenvelder van AS Roma scheurde zondagavond zijn kruisband in het duel met Napoli. Dat wees de MRI-scan van maandag uit.

Strootman liep zondagavond al vroeg in de wedstrijd het kwetsuur op in zijn linkerknie. De middenvelder begon aan de wedstrijd al met een bandage om zijn rechterknie, als gevolg van de blessure die hij had overgehouden aan de oefeninterland tegen Frankrijk van woensdag.

Tegen Napoli moest hij echter het veld verlaten door een blessure aan zijn linkerknie. In de zesde minuut kreeg hij al last nadat hij verkeerd terecht was gekomen. Hij speelde na een behandeling door, maar ging niet veel later zonder dat er een tegenstander in de buurt was weer onderuit. Dit keer was het einde oefening voor Strootman.

De middenvelder van AS Roma ging met tranen in de ogen van het veld. Door de blessure is bondscoach Louis van Gaal opgezadeld met een groot probleem. Kevin Strootman is één van zijn steunpilaren en bovendien hij is reservecaptain achter Robin van Persie en Arjen Robben. Niet voor niets liet de bondscoach al weten dat Strootman samen met Van Persie en Robben als enigen zeker zouden zijn van een basisplaats.

Voor Strootman zit ook de rest van het seizoen met AS Roma erop en de middenvelder zal hoogstwaarschijnlijk snel geopereerd worden. De Romeinen moeten de jacht op plek twee zonder de Nederlander voortzetten. De 24-jarige Strootman kwam in de Serie A, waar hij sinds zijn overgang van PSV naar Roma indruk maakte, tot 24 duels. De voormalig speler van Sparta, FC Utrecht en PSV kwam tot vijf treffers. Normaal gesproken mist Strootman zes tot negen maanden dankzij zijn kruisbandblessure.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner