13.04.2014 20:14

Fenerbahçe is er bijna

In de Turkse voetbalcompetitie heeft Fenerbahçe de landstitel voor het grijpen. De ploeg van aanvaller Dirk Kuijt won zondagavond met 4-1 van degradatiekandidaat Antalyaspor. De Tsjech Michal Kadlec kwam voor de thuisploeg twee keer tot scoren. Kuijt speelde de gehele wedstrijd, maar trof geen doel. Met nog vijf wedstrijden te spelen heeft Fenerbahçe een voorsprong van 12 punten op nummer 2 Besiktas.

Galatasaray kan de landstitel vergeten. De ploeg van trainer Roberto Mancini ging zaterdag bij subtopper Sivasspor met 2-1 onderuit. De smaakmakers Wesley Sneijder en Didier Drogba waren bij de bezoekers niet van de partij. Galatasaray staat als nummer 3 nu 13 punten achter op Fenerbahçe.

Hekkensluiter Kayserispor verloor op eigen veld met 2-0 van Caykur Rizespor. Bij de thuisploeg deed ex-Feyenoorder Diego Biseswar de gehele wedstrijd mee.

Ryan Donk hielp Kasimpasa aan 1 punt in de thuiswedstrijd tegen Bursaspor (1-1). De Nederlandse verdediger bracht halverwege de tweede helft de gelijkmaker op zijn naam voor de subtopper.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner