25.04.2014 13:46

Negen Brazilianen kunnen koffers al pakken voor WK

De eerste negen Brazilianen in de selectie van Luiz Felipe Scolari voor het aankomende WK in eigen land zijn al bekend. De bondscoach lichtte alvast een tipje van de sluier op over zijn formatie.

Niet voor het eerst maakt Scolari al in een vroeg stadium zijn eerste spelers bekend. Ook in 2002 konden zijn 'aanvoerders' Cafú, Roberto Carlos, Rivaldo, Ronaldo en Roque Júnior zich al vroeg in het seizoen opmaken voor het WK.

Ook dit jaar is de bondscoach weer van plan een groep vertrouwelingen om zich heen te verzamelen. "David Luiz hoort in ieder geval bij deze groep aanvoerders. Dan zal wel hij wel worden opgeroepen, niet? Mijn andere aanvoerders zijn Thiago Silva, Júlio César en Fred. Zij waren verbaal het sterkst aanwezig tijdens de wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld"

Daarnaast verzekerde Scolari ook al enkele in Engeland spelende Brazilianen een plekje in zijn selectie. Chelsea-spelers Oscar, Ramires en Willian en Tottenham Hotspur-middenvelder Paulinho hoeven zich geen zorgen meer te maken en zullen hun land gaan vertegenwoordigen in Brazilië. "Ik heb hen gezegd dat ze zeker zijn van een plaats in mijn selectie."

Tenslotte kan de oefenmeester onmogelijk om het Braziliaanse troetelkind Neymar heen. Ondanks het mindere seizoen van de sterspeler bij FC Barcelona wordt de aanvaller in eigen land op handen gedragen. "Met Neymar is weinig aan de hand, het team waarin hij speelt draait momenteel alleen niet. En Neymar is nu eenmaal onderdeel van die ploeg. Bij het nationale team zullen we hem desondanks net zo belangrijk maken als we hiervoor deden. Ook al spelen wij op een andere manier, hij heeft nooit moeite om zich aan te passen. Ik maak me geen enkele zorgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner