06.05.2014 11:07

Bruggink ziet aantal kandidaten in voorselectie

Davy Klaassen (m.) probeert Yohan Cabaye (r.) van de bal af te houden terwijl Franck Ribéry (l.) toekijkt. (5-3-2014)
Davy Klaassen (m.) probeert Yohan Cabaye (r.) van de bal af te houden terwijl Franck Ribéry (l.) toekijkt. (5-3-2014)

Afgelopen maandag maakte Louis van Gaal een voorselectie van twintig spelers bekend, die een trainingsstage bij Oranje zullen afwerken. Volgens Arnold Bruggink komen uit die selectie maar een aantal spelers in aanmerking voor het WK.

"Van Gaal heeft duidelijk aangegeven dat alleen spelers van de Eredivisie geselecteerd zijn. Maar het lijkt wel een beetje alsof Jong Oranje bij elkaar is gekomen", reageert Bruggink tegen BNR op de voorselectie van Oranje.

Toch ziet Bruggink een aantal kandidaten om naar het WK te gaan in de voorselectie. "Er zijn wel jongens die, naast bekende namen als bijvoorbeeld Janmaat en Martins Indi, kans maken om naar het WK te gaan. Ik denk dan vooral aan Kongolo en Klaassen. Ook denk ik dat Veltman of De Vrij meegaat."

Volgens de voormalig speler van onder meer PSV en Hannover 96 is het belangrijk hoe de spelers zich in de groep gedragen. "Ik kan me nog herinneren dat ik zelf voor het eerst geselecteerd werd. Ik kwam toen binnen tussen gearriveerde namen als Edgar Davids en Frank en Ronald de Boer. Dat was een nieuwe wereld voor mij en ik trok me heel erg terug. Later dacht ik: had ik me maar iets meer laten gelden."

"Hoe meng je je in de groep? Ga je niet altijd op dezelfde plek aan tafel zitten? Ik denk dat dat soort dingen echt meetellen", aldus Bruggink, die denkt dat het lage verwachtingspatroon rond het Nederlands elftal wellicht een positieve uitwerking kan hebben. "Het gaat uiteindelijk om Robben en Van Persie, zij hebben exceptionele kwaliteiten. Heel de wereld kijkt naar hen. Laten we hopen dat de rest de boel een beetje kan tegenhouden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner