06.05.2014 13:47

Revalidatie Falcao blijft voorspoedig verlopen

Radamel Falcao liep in januari een zware knieblessure op. De Colombiaanse aanvaller scheurde zijn kruisband af, maar de spits blijft hopen op het WK.

Normaal gesproken staat er voor een kruisbandblessure een revalidatieperiode van minimaal zes maanden. Aangezien Falcao eind januari zijn kruisband afscheurde, zou hij op zijn vroegst eind juli kunnen terugkeren. Het herstel van de Colombiaan gaat echter voorspoedig. Falcao denkt het WK, dat begin juni (!) begint, te halen. 

"De revalidatie gaat goed, ik ben blij met de progressie die ik gemaakt heb", aldus Falcao tegenover Marca. "Het gaat beter dan ik verwachtte en ik hoop op deze voet verder te gaan. Het kost tijd. Ik denk aan mijn knie, niets anders. Ik denk aan herstellen, dat alles goed gaat en spelen op het WK."

Falcao denkt overigens dat een Zuid-Amerikaans land de meeste kans heeft om het WK in Brazilië te winnen. "Omdat er in Zuid-Amerika gespeeld wordt, zou het voor die teams wel eens minder gecompliceerd kunnen zijn dan voor de Europeanen. Maar Spanje blijft één van de sterkste."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner