08.05.2014 15:14

Gómez: "Ik zal terugkomen"

Mario Gomez
Mario Gomez

Joachim Löw maakte donderdag zijn voorlopige selectie voor het WK in Brazilië bekend. De Duitse oefenmeester had geen plek ingeruimd voor Mario Gómez.

De spits van Fiorentina werd het afgelopen seizoen geplaagd door blessures. Gómez baalt van de situatie, maar blijft positief. "Het telefoontje van de bondscoach deed pijn. Tot het laatste moment heb ik erin geloofd op tijd fit te zijn", reageert de Duitser op zijn Facebook-account.

"Helaas hebben mijn blessures dit seizoen mij steeds weer teruggeworpen en is het uiteindelijk allemaal niet gelukt. Bijna zeven maanden een knieblessure is simpelweg te veel van het goede. Dat steekt ook zo enorm! Maar het hoort bij sport. Ik zal terugkomen, zoals zo vaak in mijn carrière. Ook na het EK in 2008 hadden weinigen gedacht dat ik vier jaar later bijna topscorer zou worden."  

Ondanks het slechte nieuws blijft Gómez sportief. Hij wenst zijn concurrent, die wel is opgeroepen en ook veel blessureleed kende, Miroslav Klose succes. "Ik wens hem alle succes het WK-record van Ronaldo te breken. Do it Miro!!", aldus de voormalig speler van Bayern München en VfB Stuttgart. "En nog veel belangrijker; het staat nu ook vast dat ik er niet bij zal zijn als de jongens de wereldbeker omhoog houden. Ik ga duimen en wens jullie uit mijn hart de zege."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner