21.05.2014 10:15

Van Aanholt: "Ik ben er nog niet"

Patrick van Aanholt (r.) verving Terence Kongolo en speelde een goede wedstrijd tijdens Nederland - Ecuador. (17-5-2014)
Patrick van Aanholt (r.) verving Terence Kongolo en speelde een goede wedstrijd tijdens Nederland - Ecuador. (17-5-2014)

Wegens de matige tweede seizoenshelft van Vitesse hielden weinig mensen rekening met een selectie voor Patrick van Aanholt. Toch mocht de linksback van Vitesse zich melden bij Oranje.

Van Aanholt speelde tegen Ecuador een sterke tweede helft. "Dit systeem is natuurlijk ideaal voor mij", zegt hij in Portugal tegen het Algemeen Dagblad. "Ik ben zeer aanvallend ingesteld en aan de zijkanten zoekt de bondscoach naar dergelijke types."

"Toen de voorbereiding van Oranje begon, was ik bij Vitesse nog volop bezig een ticket voor Europees voetbal te behalen. Natuurlijk las ik in de kranten dat er plannen waren om het spelsysteem aan te passen. Ik realiseerde mij dat die switch niet nadelig voor mij zou zijn. Het was echter eerst zaak om bij de beste dertig spelers van Nederland te komen. Dat is gelukt. Nu heb ik nog ruim twee weken om de bondscoach te overtuigen van mijn kwaliteiten."

De huurling van Chelsea wilde vorige week een vakantie boeken met zijn gezin, maar Vitesse-trainer Peter Bosz adviseerde hem nog even te wachten. "De trainer had het gevoel dat er misschien nog een uitnodiging zou komen. En die kwam woensdag inderdaad. Ik heb altijd geroepen dat ik er in de zomer van 2014 bij wilde zijn. Het is nu dichtbij, maar ik weet ook: ik ben er nog niet", aldus Van Aanholt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner