26.05.2014 22:46

Belgen met ruime cijfers langs Luxemburg

Romelu Lukaku heeft België maandagavond voorbij Luxemburg geloodst. De trefzekere spits van de Rode Duivels, die afgelopen seizoen door Chelsea werd uitgeleend aan Everton, scoorde in de oefenwedstrijd driemaal.

Nacer Chadli (ex-FC Twente), die goed inviel, en Kevin de Bruyne (strafschop) bepaalden de eindstand in de Cristal Arena in Genk op 5-1. De Luxemburgse treffer kwam op naam van RKC'er Aurélien Joachim.

Lukaku, 21 pas, had al na drie minuten voor het eerst succes. Na de gelijkmaker van Joachim zorgde hij halverwege de eerste helft ook voor de 2-1. Dat was de ruststand omdat bij Anderlecht gevormde aanvaller ook nog een aantal kansen onbenut liet. Na zijn derde doelpunt maakte Lukaku plaats voor Divock Origi, die onder contract staat bij Lille en zijn debuut maakte als international.

De Belgische verdediging bestond grotendeels uit oud-Ajacieden: Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld, net gearriveerd na de verloren Champions Leaguefinale met Atlético tegen Real Madrid. Chadli speelde alleen de tweede helft, evenals het supertalent Adnan Januzaj. Voormalig PSV'er Dries Mertens en Moussa Dembélé (ex-AZ) keken toe.